Vad är Kraniell Osteopati?

Kraniell osteopati är en subtil men potent form av behandling. 

Kraniell osteopati är en skonsam behandlingsform som drar nytta av kroppens inneboende förmåga att läka sig själv. Det är ett mycket effektivt sätt att närma sig alla typer av hälsoproblem. Kraniella tekniker är särskilt lämpliga eftersom det är en så mjuk behandlingsform. Det handlar om att stödja kroppen så att den själv kan göra nödvändiga förändringar. 

Våra kroppar har en inneboende förmåga att läka sig själva. Samma medfödda intelligens som får våra kroppar att växa från en enda cell läker också våra sår och sätter igång vårt immunförsvar när vi är sjuka. Kraniell osteopati handlar om att lyssna på denna intelligens och hjälpa den att göra sitt jobb. 

Som osteopater lär vi oss att lyssna på kroppen. Vi lär oss att det är möjligt att "lyssna in" vad varje del gör. På så sätt kan vi få mycket detaljerad information om hur kroppen fungerar och hur vi kan stödja den i att hitta vad den behöver göra för att fungera bättre.

I kraniell behandling ingår bland annat att stödja din kropp att balansera sig själv och uppmuntra den att släppa eventuella spänningar och stressmönster som kan hindra dess normala läkande mekanismer. Denna metod kallas "kraniell osteopati" eftersom den först lärdes ut i förhållande till kraniet, men det fungerar lika bra för vilken kroppsdel som helst. Oavsett vad problemet kan vara, kommer din hälsa i främsta rummet.

Rådmansgatan 15, Sala

Porten till vänster om Linneskåpet

© Copyright Cathrine Lobel